Çocuğumuza nasıl yararlı olabiliriz? Danışman, konusunda uzman ve tecrübeli bir eğitimcidir. MATURE® Eğitim Merkezinde, Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı ve Uzman Psikologlarımız ailelerimize rehberlik yapmaktadırlar. Danışmanlığın amacı, çocuğun gelişim durumunun saptanması ve izlenmesi, ailenin çocuğuna ilişkin ihtiyaç duyduğu konularda bilgilendirilmesidir. 0-6 yaş çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Yapılan araştırmalar, çocukluk yıllarında kazanılan davranışların, bireyin yetişkin olduğu dönemdeki kişilik yapısını, tavırlarını, alışkanlıklarını, inanç ve değer yargılarını çok büyük ölçüde biçimlendirdiğini ortaya çıkartmıştır. Görüşme Bebek veya çocuk, anababası ve çocuğa bakan kişi ile gelerek gelişimsel olarak uzman tarafından gözlemlenir. Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuğun bedensel, psiko-sosyal, dil ve bilişsel gelişimlerinin temeli atılır. Uzman bebek veya çocuğu, oynarken, ailesi ile ilişkisini gözlemleyerek, aileye sorular sorarak çocuğu neleri yapıp yapamadığını öğrenir. Gelişim basamakları
Fiziksel gelişim, Büyük kasların gelişimi (kollar, bacaklar, sırt, boyun, karın ve göğüs kasları) Küçük kasların gelişimi (el ve göz koordinasyonu) Kişisel ve sosyal gelişim, Bilişsel gelişim, Dil gelişimi, Ruhsal ve duygusal gelişim.
|
Bireyin eğitimi ve gelişimi doğumla başlayıp ölene kadar devam etmektedir.
| Danışmanlığın yararları
Çocuğunuzun gelişimini sürekli olarak izlersiniz, Gelecekte nasıl gelişme olacağı konusunda bilgilenirsiniz, Doğru yaklaşımı öğrenerek, çocuğunuzun gelişimine olumlu katkılarda bulunabilirsiniz.
MATURE®, çocuklarının eğitimine değer veren aileleri ve gönül vermiş Ev Öğretmenleri® ile birlikte 1995 yılından bu yana çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmaktadır. Danışmanlarımız çocuğunuzu izleyerek ve testler yaparak çocuğunuzun gelişim durumunu belirlerler. Özgüveni gelişmiş bir çocuk gelişiminin diğer basamaklarını rahatlıkla tırmanmaya başlar. Aileye çocuğun içinde bulunduğu dönem özellikleri ile ilgili bilgiler aktarır. Böylece, ailenin, çocuğundan daha az veya daha çok beklenti geliştirmesi (istemeden, farkında olmadan çocuğuna zarar vermesi de denebilir) önlenmeye çalışılır. Başardığını gören çocuğun özgüveni gelişir. Kendini sevmeye ve kendine güven duymaya başlar. Uzman gözlemler ve aileden elde ettiği bilgilere göre bir sonraki dönemin eğitim/oyun programını aileye verir, nasıl uygulanacağını anlatır Aileye, hem kendilerinin, hem de çocuklarının ihtiyaçlarına göre kitaplar, eğitim oyuncakları ve araç gereçleri önerir.
|